- این موضوع 0 پاسخ، 1 کاربر را دارد و آخرین بار در 10 سال، 7 ماه پیش بدست omidi بهروزرسانی شده است.
- نویسندهنوشتهها
- 1393-02-27 در 11:55 ق.ظ #3096omidiمشارکت کننده
*اهمیت تاثیر اقلیم در معماری * اقلیم بوسیله عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا مشخص می شود.ایران با قرار گرفتن بین ۲۵ و ۴۰ درجه عرض جغرافیایی شمالی،در منطقه گرم قرار دارد و از نظر ارتفاع نیز، فلات مرتفعی است که مجموع سطوحی از آن که ارتفاعشان از سطح دریا کمتر از ۴۷۵متر است، درصد بسیار کمی از سطح کل کشور را تشکیل می دهند.
با وجود این که ایران دارای دو حوزه بزرگ آب(دریای خزر و خلیج فارس) است، بدلیل وجود رشته کوه های البرز و زاگرس و نحوه قرارگیری آنها، اثرات این دو حوزه محدود به نواحی بسیار نزدیک به آنها است و این حوزه ها، به ندرت اثری در تعدیل درجه حرارت قسمت های داخلی دارند.
بی تردید در کشوری کوهستانی مانند ایران ،هیچ گاه دو نقطه از نظر اقلیمی مانند یکدیگر نیستند.با این حال، بهترین روش برای دستیابی به پایه ای به منظور تعیین مناطق اقلیمی کشور، همان اصول کوپن است که ناگزیر باید از آن پیروی کرد.
بنابراین، تقسیمات چهار گانه ایران بر حسب اصول تقسیم بندی کوپن با کمی تغییر و با توجه به عوارض جغرافیایی کشور به شرح زیراست.
۱٫ اقلیم معتدل و مرطوب(سواحل جنوبی دریای خزر)
۲٫ اقلیم سرد (کوهستان های غربی)
۳٫ اقلیم گرم خشک(فلات مرکزی)
۴٫ اقلیم گرم و مرطوب (سواحل جنوبی دریای خزر) باتوجه به اقلیم های ذکر شده در هر اقلیم نوع بافت شهری و جنس مصالح به کار رفته درساختمانها تحت تاثیر قرار میگیرد .(بنابراین یک مهندس معمار با مطالعه در این رابطه به طور قابل توجهی به شرایط محیطی مکان مورد نظر اشنا میشود و باعث سهولت کارش میگیردد) ***پایان*** - نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.