- این موضوع 0 پاسخ، 1 کاربر را دارد و آخرین بار در 10 سال، 8 ماه پیش بدست gerdstone90@gmail.com بهروزرسانی شده است.
- نویسندهنوشتهها
- 1393-02-02 در 9:54 ب.ظ #3086gerdstone90@gmail.comمشارکت کننده
در معماری ساختمان بسیاری از اوقات پیش آمده که بخواهیم مقطع گرد و استوانه ای، مانند ستونها را با استفاده از سنگهای طبیعی سنگکاری کنیم، بگونه ای که کاملا صیقلی و صاف باشد. برای این منظور باید بتوانیم سنگهای ساختمانی را خم کنیم که اغلب غیر ممکن به نظر میرسد و یا با استفاده از سنگ های کوپ آنها را تراش دهیم تا پوسته ای سنگی بشکل استوانه بوجود آید که مستلزم صرف هزینه، زمان و ریسک بسیار زیادی است.
مشابه روش کوپ در ساخت ستونهاي گرد در مكه مكرمه بهره برده شد، بدین صورت که سنگهای کوپ بزرگ و حجیم را تهیه و با سوراخکاری آن با مته های بزرگ و یا تراشهای گسترده و سپس استفاده از زنجير سگمنت دار در داخل آن و حرکت مدور آن، پوسته ای گرد و دو تکه ای از سنگ بوجود می آوردند و با كنار هم آنها بر روي ستون، ستون یکپارچه سنگی نمايان مي شد. از آنجا كه اينكار از سنگ كوپ تهيه شده، داراي هزينه بسيار هنگفت، ضایعات زیاد سنگ، زمان تولید زیاد، ریسک بالا در تولید و نیز نیاز به حمل و نقل های سنگین با توجه به وزن زیاد سنگ و نصب دشوار می باشد. از همین رو سبب استقبال کمتر از این روش با توجه به یکپارچگی طرح نهایی شده است.
از همین رو آسانترین راه برای استفاده از سنگ برای نماهای گرد (ستونها و …) آن است که سنگها را به شکل های چند ضلعی به وجود آوریم و آنها را در کنار هم قرار دهیم تا یک ستون چند ضلعی بوجود آید که این روش نیز علاوه بر مشکلات زیاد در نصب (مخصوصا در ارتفاعات) اغلب از زیبایی و کیفیت مناسبی برخوردار نیست.
مبتکران ایرانی پس از چهار سال تلاش در اصفهان برای نخستین بار در جهان، روش منحصر به فردی را برای ایجاد مقاطع استوانه ای از انواع سنگهای طبیعی بوجود آورده اند که قادر است در تبدیل سنگهای تخت (پلاک) به شکل استوانه، علاوه بر برطرف نمودن بسیاری از مشکلات و معایب سایر روشها، ستون سنگی کاملا صیقلی و یکپارچه ای را بوجود آورد.بهینه سازی این روش و دستگاه های ساخته شده در فرایند که به ثبت سازمان مالکیت های صنعتی ایران نیز رسیده است؛ هم اکنون به تولید انبوه رسیده و قابلیت تولید انواع ستونهای سنگی با استفاده از انواع سنگهای طبیعی با ضخامتهای 15-20 میلیمتر را برای قطرهای 20 تا 100 سانتی متر دارد.
از جمله مزایای این روش که عمده ی کاربرد آن در ساخت ستونهای سنگی است، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1. افزایش چشمگیر کیفیت نسبت به روشهای دیگر بگونه ای که ستونهای سنگی کاملا صیقلی و صاف میباشد و برای سنگهایی مانند مرمریت که از شفافیت ذاتی برخوردار است کاملا منعکس کننده نور است.
2. صرفه جویی اقتصادی بیش از 4 برابر نسبت به روش های دیگر
3. کاهش چشم گیر ریسک تولید و پیش بینی طرح نهایی سنگ قبل از تولید
4. قابلیت انجام روی انواع سنگهای طبیعی مانند مرمریت، گرانیت، تراورتن، چرمی و … (سایر روشها فقط قابلیت تولید سنگهای تراورتن را دارند)
5. کاهش 4-5 برابری زمان تولید و اجرا نسبت به روش های دیگر
6. کاهش چشمگیر ضایعات سنگ (در روش تراش کوپ بیش از 80% سنگ ضایعات می شود بگونه ای که ضایعات سنگ در این روش کمتر از 5 درصد است)
7. استفاده از انواع سنگهای پلاک در طرح های مختلف با ضخامت 15-20میلیمتر
وزن پایین در عین استحکام مناسب، حفظ یکپارچگی طرح طبیعی سنگ، نصب آسان و سریع، قابلیت نصب و اجرا روی انواع ستونها (بتنی، فلزی، دایره و چهارگوش و …) از دیگر مزایای برتری این روش است.
اینک “گروه گرداستون” با تلاش و صبر چند ساله توانست بر انعطافپذیری سنگ قلبه کند و در نظر دارد با توجه به توان خود و نیز استقبال کم نظیر معماران و پیمانکاران به استفاده از این روش بها بهینه سازی و بالابردن بهره وری به افزایش کیفیت و سطح تولید خود بپردازد و امیدوار است با شرکت در نمایشگاه های بین المللی داخلی و خارجی خلاقیت ایرانیان را برای جهانیان به معرض نمایش قرار دهد.
ارائهدهنده مقاله: گرداستون http://www.gerdstone.com - نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.